spacer

ONDERHOUD SCHOENEN

Schoenen en laarzen houdt u mooi door ze goed te onderhouden, hieronder vindt u per materiaal enkele onderhouds- en reinigingsmethoden. Bovendien helpt het om regelmatig te wisselen van schoenen, om het leer na een dag dragen wat rust te gunnen.

 

Glad leren schoenen

Maak preventief gebruik van een goede impregneerspray tegen vuil en water en gebruik een crème voor het onderhoud van uw leren schoenen of laarzen. Laat de crème goed intrekken en gebruik hierna een droge doek of borstel om het goed uit te poetsen. Stug geworden leer is weer soepel te krijgen met ledervet of lederspray.

 

Nubuck schoenen

Nubuck is een opgeschuurde gladde leersoort met een dof, fluweelachtig uiterlijk. Het komt overeen met suède maar is wat steviger. U spuit nubuck preventief in met een goede spray tegen vuil en water. Door dit regelmatig te herhalen kweekt u een beschermlaagje over het materiaal. Vlekken kunt u verwijderen met een nubuckblokje.

 

Suède schoenen

Dit materiaal onderhoudt u door het regelmatig in te spuiten met een speciale impregneerspray voor suède. Met een suèdeborsteltje kunt u plaatselijke vlekken verwijderen.

 

Lakschoenen

Om scheurtjes of beschadigingen te voorkomen gebruikt u hiervoor een speciale lakolie die u aanbrengt met een zachte doek, hierna goed uitwrijven.

 

VERZORGING VAN UGG

 

Sheepskin

UGG’s worden gemaakt van Sheepskin, door dit kwetsbare materiaal kan het reinigen van de boots alleen met de hand en dus niet in de wasmachine. Het is altijd goed om uw UGG's preventief te beschermen door middel van een waterafstotende spray. Daarnaast kunt u voor een optimale bescherming de UGG’s behandelen met UGG Australia Water and Stain Repellant. Door de speciale UGG’s Cleaner & Conditioner zachtjes in te wrijven wordt de boot mooi gereinigd. Wanneer de boots droog  zijn, borstel ze dan voorzichtig met een zachte nubuck/suede borstel. Houd ook altijd even de binnenkant van uw UGG's in de gaten, zo voorkomt u op tijd gaatjes of slijtage van de wol.

Alle producten voor het reinigen van uw UGG’s zijn bij NicoNico verkrijgbaar, evenals een waterafstotende spray. 

 

Leren UGG’s

Om uw leren UGG’s te reinigen moet het vuil worden verwijderd met een leerreiniger. Het gebruik van ledervet zorgt ervoor dat het leer gevoed wordt en mooi blijft glanzen. Spray de boots tot slot in met de UGG Australia Water and Stain Repellant. De producten voor het reinigen van de UGG’s zijn in onze winkel verkrijgbaar.