spacer

ONDERHOUD SCHOENEN

Schoenen en laarzen houdt u mooi door ze goed te onderhouden, hieronder vindt u per materiaal enkele onderhouds- en reinigingsmethoden. Bovendien helpt het om regelmatig te wisselen van schoenen, om het leer na een dag dragen wat rust te gunnen.

 

Glad leren schoenen

Maak preventief gebruik van een goede impregneerspray tegen vuil en water en gebruik een crème voor het onderhoud van uw leren schoenen of laarzen. Laat de crème goed intrekken en gebruik hierna een droge doek of borstel om het goed uit te poetsen. Stug geworden leer is weer soepel te krijgen met ledervet of lederspray.

 

Nubuck schoenen

Nubuck is een opgeschuurde gladde leersoort met een dof, fluweelachtig uiterlijk. Het komt overeen met suède maar is wat steviger. U spuit nubuck preventief in met een goede spray tegen vuil en water. Door dit regelmatig te herhalen kweekt u een beschermlaagje over het materiaal. Vlekken kunt u verwijderen met een nubuckblokje.

 

Suède schoenen

Dit materiaal onderhoudt u door het regelmatig in te spuiten met een speciale impregneerspray voor suède. Met een suèdeborsteltje kunt u plaatselijke vlekken verwijderen.

 

Lakschoenen

Om scheurtjes of beschadigingen te voorkomen gebruikt u hiervoor een speciale lakolie die u aanbrengt met een zachte doek, hierna goed uitwrijven.

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM: NICONICO_SHOESANDFASHION....................INDIVIDUEEL WINKELEN OP AFSPRAAK, VIA FACETIME EN WHATSAPP BEL NICOLE OP 06 22 94 86 37....................